Кримські абітурієнти користуються спрощеною системою подачі заяв до вишів - проректор ТНУ

Кримські абітурієнти користуються спрощеною системою подачі заяв до вишів - проректор ТНУ

Укрінформ
Кримські абітурієнти, які вступають до вищих навчальних закладів на материковій Україні, активно користуються послугами центру "Крим - Україна", що дає їм можливість вступити без проходження зовнішнього незалежного оцінювання.

Про це в коментарі Укрінформу повідомила виконувач обов'язків проректора Таврійського національного університету ім. В.І.Вернадського Юлія Скакун.

"Таврійський національний університет є уповноваженим внз зі спрощеної системи прийому кримчан у рамках центру "Крим - Україна" і спрощеного прийому осіб, які знаходяться в зоні проведення антитерористичної операції, - центр "Донбас - Україна". В "Донбас - Україна" заявок подано менше, а в "Крим - Україна" - набагато більше. Люди користуються цією системою", - сказала Скакун.

За її словами, кримчанам, які бажають навчатися коштом  державного бюджету, необхідно подати заяви до кінця поточного тижня.

"До 24 числа ми приймаємо кримчан, які братимуть участь в конкурсі у рамках квот на бюджетне навчання. Але це не значить, що ми припинили роботу. Ми далі продовжуємо працювати з кримчанами, але вони вже вступатимуть на комерційну форму навчання. Комерційна форма навчання передбачає оплату, яка залишилася в ТНУ в розмірі, встановленому в 2014 році", - наголосила в.о. проректора ТНУ.

Раніше на брифінгу в Києві перший заступник міністра освіти України Ірина Совсун повідомила, що близько сотні абітурієнтів з анексованого Криму вже подали заяви для вступу до українських вищих навчальних закладів.

Як повідомляв Укрінформ, центри "Крим - Україна" створені на базі вищих навчальних закладів Києва, Дніпра, Запоріжжя, Львова, Миколаєва, Харкова і Херсона. Згідно з прийнятими Міністерством освіти та науки України правилами, кримським випускникам, які не здають зовнішнє незалежне оцінювання, необхідно здати два обов'язкових предмети - українську мову та історію України. Для вступу до вищого навчального закладу абітурієнти складають вступний іспит, який визначає виш.

Нагадаємо, Таврійський Національний університет імені В. І. Вернадського, ліквідований окупаційною владою після анексії Криму, відновив свою діяльність на материковій Україні з листопада 2015 року. 19 листопада ректором українського вишу був призначений професор і завідувач кафедри російської і зарубіжної літератури ТНУ Володимир Казарін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-