Кримська активістка після обшуків залишається в Ялті під наглядом ФСБ

Кримська активістка після обшуків залишається в Ялті під наглядом ФСБ

Укрінформ
Після обшуку ФСБ в квартирі кримської активістки Лариси Китайської вона перебуває у себе вдома, до неї має доступ адвокат.

Про це Крим.Реалії повідомила її донька Ксенія.

За її словами, додому до Лариси Китайської регулярно приходять співробітники російської ФСБ. При цьому вона зазначила, що російські силовики досі не висували жодних офіційних звинувачень.

«За фактом вони обвинувачення їй не висувають, формально. Але при цьому вони на неї морально тиснуть, залякують тощо. Був незаконний обшук у квартирі. У них немає ні протоколу, нічого. І незаконне затримання. Тому що вони точно так само не надали жодних документів. Вони її звинувачують в «екстремізмі». Але у них дуже широке поняття цього слова, до нього можна все що завгодно приплести», – розповіла Ксенія.

Раніше повідомлялось, що після обшуку, який провели співробітники ФСБ у квартирі кримської активістки Лариси Китайської в Ялті, місце її перебування залишалось невідомим.

Нагадаємо: переслідування проукраїнських і кримськотатарських активістів стали регулярним явищем у Криму після його анексії Росією. Про це неодноразово заявляли правозахисники. Вони закликають Кремль припинити порушення прав людини. Але офіційна Москва і російська влада Криму заперечують репресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-