ФСБшники вербують херсонських таксистів - ЗМІ

ФСБшники вербують херсонських таксистів - ЗМІ

Укрінформ
Херсонських таксистів, які регулярно перетинають адміністративний кордон з окупованим Кримом, намагаються схилити до співпраці як інформаторів російських спецслужб.

Про це повідомляють "Херсонские вести" з посиланням на Управління СБУ в Херсонській області.

"Спецслужби РФ схиляють херсонських таксистів співпрацювати як інформаторів і надавати допомогу у проведенні розвідувальної діяльності проти України", - повідомляє видання.

Окупанти користуються відсутністю у водіїв дозвільних документів для в'їзду і виїзду з території анексованого Криму і, "закриваючи очі" на так звані порушення, пропонують співпрацю.

Так, до СБУ звернувся один із таксистів, який потрапив у поле зору російських спецслужб, коли здійснював пасажирські перевезення на територію півострова, починаючи з 2014 року.

Співробітники спецслужб РФ загрожували і чинили психологічний тиск на громадянина України, що спонукало його погодитися на співпрацю.

На території материкової України чоловік звернувся до СБУ і, розповівши про ситуацію, заявив про відмову співпрацювати з російськими спецслужбами. У результаті - йому був заборонений в'їзд на територію анексованого Криму терміном на три роки.

Оскільки чоловік не заподіяв шкоди національній безпеці України і добровільно зізнався у співпраці зі спецслужбами РФ, до кримінальної відповідальності він не притягувався.

Служба безпеки України нагадує, що подібні випадки не поодинокі, і якщо громадянина України намагаються вербувати спецслужби РФ, він повинен звернутися до СБУ з метою інформування про ситуацію, що склалася.

Співпраця з представниками держави-окупанта на шкоду національній безпеці є кримінальним злочином і, згідно зі статтею 111 Кримінального кодексу України, класифікується як державна зрада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-