Чубаров: Крим чекає на повернення в Україну

Чубаров: Крим чекає на повернення в Україну

Укрінформ
Люди, що живуть в окупаційному Криму, чекають системних і чітких кроків щодо повернення в Україну.

Про це глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив у вівторок у Києві після прем'єри фільму "Крим. Спротив", повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Люди, які живуть в Криму, чекають системних, чітких та зрозумілих для них кроків, які українська держава робить і реалізовуватиме для повернення Криму. Це те, що ми називаємо стратегією", - сказав Чубаров.

Політик заявив, що в Україні "вже близькі до такого кроку".

"Я знаю, що ми вже близькі до такого кроку ... і найближчим часом українська держава представить цю стратегію», - зазначив він.

Чубаров висловив слова подяки авторам документальної стрічки про опір російської окупації в Криму і зазначив, що завдяки фільму "світ ще раз побачить і відчує біль людей і їх справжні прагнення".

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок у  Києві було презентовано документально-художню стрічку "Крим. Спротив" (автор ідеї і сценарист Еміне Джеппаров). Фільм створений як "хроніка окупації Криму очима випадкового перехожого".

Розповідь у фільмі ведеться від імені американського дослідника Джеймса Остіна Чарона, який приїхав у Крим вивчати етноси багатонаціонального півострова. Саме в лютому-березні 2014 року він став свідком вторгнення у Крим "безіменних" російських військ і незаконного "референдуму" про відторгнення Криму в РФ.

Фільм розповідає про опір окупації українських патріотів в Криму. За громадянський спротив, що не дозволив Росії продемонструвати світові повну підтримку окупації, і мститься сьогодні Кремль українцям і кримським татарам, вважає головний герой документальної стрічки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-