Таврійський університет відкрив освітній центр у Києві

Таврійський університет відкрив освітній центр у Києві

Укрінформ
У п'ятницю в Києві на базі Таврійського національного університету почав роботу освітній центр «Крим - Україна», уповноважений проводити для кримських випускників державну підсумкову атестацію з української мови та історії України. 12 липня він почне прийом документів від абітурієнтів.

Про це у коментарі Укрінформу повідомила виконувач обов'язків проректора ТНУ Юлія Скакун.

«Центр «Крим-Україна» починає працювати сьогодні, а іспити ми маємо право приймати з 12 липня. Враховуючи труднощі їх (абітурієнтів - Ред.) переїзду, ми їм дали можливість приїхати з 12 числа і в стислі терміни, упродовж 2-3 днів, скласти іспити. Сьогодні ми спілкуємося зі студентами через електронну пошту, по телефону і в соціальних мережах», - повідомила Скакун.

За її словами, абітурієнтів цікавлять в основному технічні питання, «пов'язані зпереліком документів і тими іспитами, які їм доведеться складати».

«Той, хто свідомо вступає саме до українського вишу, готовий йти на певні труднощі - складання історії України та української мови, які два роки на території Криму не вивчаються. Але це обов'язкові предмети, які необхідні для вступу до вищого навчального закладу. Слід відзначити, що це студентів не лякає, оскільки це покоління вивчало історію і мову», - підкреслила в.о. проректора ТНУ.

Для кримських студентів, які вже навчаються у вишах на тимчасово окупованій території Криму, існує система перекладу, «яка дозволяє відновитися на навчанні у ТНУ».

Крім того, повідомила Скакун, ТНУ планує приймати абітурієнтів з усієї України.

«Юридично діяльність вишу не припинялася. У нас є повні ліцензійні обсяги, ті, що були у Криму. Відповідно, ми можемо розраховувати на такий самий обсяг студентів. Ми беремо не лише кримських студентів. У нас вищий навчальний заклад повноцінний - ми приймаємо усіх студентів України за звичайною системою», - зазначила вона.

Центри «Крим - Україна» створено на базі вищих навчальних закладів Києва, Дніпра, Запоріжжя, Львова, Миколаєва, Харкова і Херсона. Згідно з ухваленими Міністерством освіти і науки України правилами, кримським випускникам, які не проходять зовнішнє незалежне оцінювання, необхідно скласти два обов'язкові предмети - українську мову та історію України. Для вступу до вишу абітурієнти складають вступний іспит, який визначає вищий навчальний заклад.

Раніше Укрінформ повідомляв, що Міністерство освіти і науки України визначило 12 вишів, на базі яких працюватимуть освітні центри "Крим-Україна", де випускники кримських шкіл зможуть скласти державну підсумкову атестацію і отримати українські атестати про середню освіту, які у тому числі дадуть змогу скористатися квотами під час вступу до вищих навчальних закладів, визначених міністерством освіти України.

Таврійський Національний університет імені В.І. Вернадського було ліквідовано окупаційною владою після анексії Криму, відновив свою діяльність на материковій Україні з листопада 2015 року. 19 листопада ректором українського вишу було призначено професора і завідувача кафедри російської та зарубіжної літератури ТНУ Володимира Казаріна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-