Поклонська виявила чергового

Поклонська виявила чергового "екстреміста" в Криму

Укрінформ
Так званий прокурор Криму Наталія Поклонська побачила в написах на православному храмі заклики до екстремістської діяльності.
Підозрюваному у вандалізмі загрожує максимальний термін покарання.
Про це повідомляє "Крим.Реаліі".
«За версією слідства, обвинувачений обписав будівлі в одному з районів кримської столиці написами, що закликають до здійснення протиправних дій відносно представників певної політичної партії. У тому числі об'єктом вандалізму став православний храм», - цитує видання "прокуратуру" Криму.
Поклонська особисто затвердила обвинувальний висновок у кримінальній справі стосовно 36-річного раніше судимого місцевого жителя. Кримчанина обвинувачують у «публічних закликах до здійснення екстремістської діяльності», «вандалізмі - оскверненні будівель або інших споруд, скоєних з мотивів політичної, ідеологічної, расової, національної або релігійної ненависті або ворожнечі».
Інкриміновані кримчанину ч.1 ст. 280 і ч. 2 ст. 214 Кримінального Кодексу РФ передбачають максимальний термін покарання: позбавлення волі на строк до чотирьох і трьох років відповідно.
Кримінальну справу направлено до підконтрольного Росії Київського районного суду Сімферополя для розгляду по суті.
Раніше Укрінформ повідомляв, що в окупованому Криму неодноразово відбувалися акти вандалізму щодо кримськотатарських об'єктів і мусульманських святинь, розслідування яких не мали ніяких результатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-