Черниш: для кримчан треба зберігати можливість інтеграції до українського простору

Черниш: для кримчан треба зберігати можливість інтеграції до українського простору

Укрінформ
Міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш розповів, що для жителів Криму необхідно зберігати можливість інтегруватися до українського простору.
Про це він заявив в інтерв'ю "Голосу України", повідомляє Укрінформ.
"У Криму в чистому вигляді окупація. Якщо тут (на Донбасі) Росія свою присутність заперечує, то по Криму - ні. Там теж треба зберігати для людей змогу інтегруватися до українського простору. Давати можливість дітям вступати до українських вишів. Зберігати контакти на рівні друзів, родичів тощо. Звичайно, національний компонент ми також повинні враховувати", - сказав Черниш.
Він додав, що спільно з Мінінформполітики необхідно  розробити інформаційну стратегію щодо Криму і це передбачено в операційному плані уряду.
"Зараз думаємо, в яких секторах можемо зберегти зв'язки з громадами чи людьми, котрі підтримують Україну. Ми усвідомлюємо, що багато хто у Криму, щоб вижити, змушений отримувати російський паспорт. Тут дехто закликає визнати їх зрадниками. Категорично не погоджуюсь з такою позицією", - зауважив Черниш.
Міністр наголошує, що життя людей, які хочуть залишатися з Україною, не можна наражати на небезпеку.
"Зробити так, щоб усі 300 тисяч кримських татар виїхали? То цього й домагається окупант. А для того, щоб жити, цим людям потрібно водити дітей до російських шкіл, користуватися російськими лікарнями... Маємо дати чесну відповідь: як ми виходимо з цієї ситуації, навіть бюрократичної?", - пояснив Черниш.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-