Сьогодні в РФ розглянуть апеляцію Костенка – «кривдника» беркутівця

Сьогодні в РФ розглянуть апеляцію Костенка – «кривдника» беркутівця

Укрінформ
У четвер у Кіровському обласному суді розглянуть апеляцію на відмову в умовно-достроковому звільненні українському політв'язню, активісту Євромайдану Олександру Костенку.

Про це адвокат євромайданівця Дмитро Сотников повідомив на своїй сторінці у Фейсбук.

"16 червня в Кіровському обласному суді відбудеться розгляд апеляційної скарги на відмову в УДО Александру Костенку. Процес відбудеться у відкритому судовому засіданні. Раді за тих, хто повернувся, але пам'ятаємо про тих, хто поки що за гратами", - написав Сотников.

Евромайданівця Костенка 5 лютого 2015 року викрали у Сімферополі співробітники ФСБ і після тортур змусили його написати явку з повинною з визнанням, що він, перебуваючи в Києві на Майдані, 18 лютого 2014 року нібито кинув у співробітника "Беркута" камінь. Крім того, силовики стверджують, що активіст "без передбаченого законом дозволу зберігав за місцем проживання нарізний ствол". Костенко був засуджений до позбавлення волі терміном на 4 роки 2 місяці. Апеляція врахувала наявність малолітньої дитини і скоротила термін до 3 років 11 місяців, а після касації термін був скорочений до 3 років 6 місяців. Адвокати євромайданівця ведуть судовий спор про можливість виходу Костенка на волю по умовно-достроковому звільненню. У квітні 2016 року Кірово-Чепецький районний суд Кіровської області РФ виніс ухвалу про відмову йому в умовно-достроковому звільненні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-