День кримськотатарського прапора: на півострові стартував флешмоб

День кримськотатарського прапора: на півострові стартував флешмоб

Укрінформ
У Криму до дня кримськотатарського прапора стартував топонімічний флешмоб, під час якого молодь публікує у соціальних мережах історичні назви кримських населених пунктів.

Про це йдеться на офіційному сайті оргокомітету "День кримськотатарського прапора".

"Сенс флешмобу полягає в тому, щоб люди популяризували традиційну кримську топонімію, фотографуючись у своїх населених пунктах з табличкою, на якій написана його історична назва", - зазначають організатори.

Учасники флешмобу, окрім фото, де є стара назва населеного пункту на латиниці, зобов'язані підготувати коротку історичну інформацію про населений пункт і розмістити її у соціальних мережах як пост.

Флешмоб передбачає використання кримськотатарської символіки. З метою залучення до акції максимально великої кількості людей, кожен учасник має задіяти в ній трьох своїх друзів, які зобов'язані протягом доби виконати завдання топонімічного флешмобу.

До дня кримськотатарського прапора оргкомітет теж планує провести інтелектуальну гру за участю 16 команд.

Як повідомляв Укрінформ, у липні 2015 року окупаційна влада в Криму заборонила проведення в мікрорайоні Фонтани м.Сімферополя масового публічного заходу, приуроченого до дня кримськотатарського прапора, а також автопробігу, присвяченого цій даті. Оргкомітет свята виступив зі зверненням до молоді максимально популяризувати кримськотатарську національну символіку, вивішуючи на житлових будинках кримськотатарські прапори, прикрашаючи ними автомобілі, використовуючи елементи символіки в одязі. Крім того, були проведені історичний квест, фотоконкурс, конкурс дитячих малюнків і фестиваль аудіовізуальних робіт.

День кримськотатарського прапора в Криму традиційно відзначається 26 червня як символ відродження народу на батьківщині. Цього дня 1992 року у Сімферополі почав працювати 2 Курултай (з'їзд) кримськотатарського народу, що відбувся через 74 роки після 1 Курултаю, який проходив 1918 року у Бахчисараї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-