Кримським окупантам не вдасться поєднати ВПК і туризм - Лієв

Кримським окупантам не вдасться поєднати ВПК і туризм - Лієв

Укрінформ
Росії не вдасться поєднати в Криму військово-промисловий комплекс, який вона там інтенсивно розвиває, з туристичною сферою.

На цьому наголосив на прес-конференції в Укрінформі голова правозахисної групи "20 лютого", екс-міністр курортів і туризму АР Крим Олександр Лієв, відповідаючи на запитання кореспондента агентства.

"Територія Криму цікавила Україну в контексті трьох основних напрямків розвитку. На першому місці був туризм, на другому - сільське господарство, на третьому - соціальна сфера. Далі - транспортна транзитна сфера, промисловість, енергетика. Ці шість миролюбних галузей неможливо розвивати під час анексії" , - підкреслив Лієв.

Він зазначив, що у Росії в Криму свої пріоритети - це військово-промисловий комплекс, і розвивається він величезними темпами.

"Туристичних акцентів практично немає ні в спічах офіційної Москви, ні бюджетах, які офіційна Москва вже третій рік передбачає на анексовані територію Криму. Там не відображається пріоритет туризму або сільського господарства, або навіть соціальної сфери. Пріоритет номер один там - це військово-промисловий комплекс . Поєднати військово-промисловий комплекс з туристичною сферою поки не вдалося жодній країні світу. Більш-менш це вдається Ізраїлю, але у них це - оборонний комплекс, абсолютно іншого трактування", - сказав Лієв.

За його словами, у зв'язку з цим кримську туріндустрію в наступні роки очікує повне переорієнтування на нові реалії "і найстрашніше - що відновлювати це потім доведеться дуже важко". Тому що туристична сфера в Криму була за 22 роки сформированна не в результаті якогось тиску і допомоги влади, а "в результаті саморегулювання і самовизначення громадянської позиції кримчан", які вибирали такий вид бізнесу.

"У нас було дуже популярно займатися туристичною сферою. У Криму розвивалася індустрія гостинності. Вона змінювалася в такому ж темпі, як змінювалася в Туреччині. Адже в 1973 році Туреччина ще виглядала досить дикою і нецікавою для туризму країною. Сьогодні це мега-туризм. Зараз то, що сталося, відкине нас на десятки років назад", - зазначив Лієв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-