Заступник голови Меджлісу Умеров прийшов на допит у ФСБ

Заступник голови Меджлісу Умеров прийшов на допит у ФСБ

Укрінформ
Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров прийшов сбогодні на допит до регіонального управління Федеральної служби безпеки Росії в окупованому Криму.

Про це повідомив інший заступник голови Меджлісу Наріман Джелялов у Фейсбуку.

"Ільмі Умеров у супроводі адвокатів увійшов до будівлі УФСБ", - написав він.

Раніше дочка Умерова Айше зазначила, що це перший допит її батька у рамках відкритої кримінальної справи. За її словами, йому буде висунуто обвинувачення.

Водночас голова ЦВК курултаю кримських татар Заїр Смедляєв нагадав, що 19 травня суд також розглядатиме продовження арешту іншому заступникові голови Меджлісу кримськотатарського народу – Ахтему Чийгозу.

Нагадаємо, кримські окупанти обвинувачують колишнього заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова в екстремізмі. За його словами, йдеться про сюжет на кримськотатарському телеканалі АТР (ефір від 19 березня), де, на думку слідчих, він нібито закликав до дій, що "загрожують територіальній цілісності Росії".

Умерова затримали 12 травня у Бахчисараї. Прокуратура АР Крим розпочала кримінальне провадження за фактом затримання на тимчасово окупованій території півострова заступника голови Меджлісу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-