ЄС: заборона окупантів вшановувати пам’ять жертв депортації - неприйнятна

ЄС: заборона окупантів вшановувати пам’ять жертв депортації - неприйнятна

Укрінформ
Заборона публічного вшанування пам’яті жертв депортації кримських татар у 1944 році є неприпустимою.

Про це йдеться у заяві Представництва ЄС, розміщеній у Фейсбуці.

"Сьогодні, з плином 72-х років від дня насильницької депортації кримських татар з їхньої батьківщини, вони знову зіштовхуються з переслідуваннями та залякуванням. Заборона мирного, незалежного публічного вшанування пам’яті історичної трагедії кримських татар є неприйнятною. На їхні права та засадничі свободи було здійснено жахливий напад за допомогою нещодавньої заборони так званим "Верховним судом Криму" діяльності Меджлісу, органу самоврядування кримських татар, та таврування його як "екстремістської організації". Окрім того, викликають велике занепокоєння звістки про нещодавні арешти кримськотатарських активістів", - наголосили у диппредставництві.

Там зауважили, що ЄС закликає до повного дотримання міжнародних стандартів з прав людини та інших зобов’язань у рамках міжнародного права з огляду на погіршення ситуації з правами людини у Криму.

Як повідомляв Укрінформ, самопроголошена влада окупованого Криму заборонила проведення масових заходів у день пам'яті жертв геноциду, запланованих на 18 травня місцевими меджлісами і кримськотатарськими громадськими організаціями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-