Кремль через

Кремль через "імперські" метастази знову знищує кримських татар - Турчинов

Укрінформ
Кремль через надумані звинувачення робить все, щоб знищити національну свідомість кримських татар.

Про це секретар РНБО України Олександр Турчинов зазначив у зверненні з нагоди 72-ї річниці депортації кримськотатарського народу. 

"Сьогодні, за 72 роки, історія повторюється. Путін навіть не намагається придумати новий сценарій. Знову надумані обвинувачення, обшуки, залякування, заборони... Кремль через свої метастази імперських амбіцій анексував півострів та робить усе, щоб знищити національну свідомість, історичну пам'ять, культурні традиції та гідність кримських татар", - наголосив Турчинов.

Як він нагадав, 72 роки тому тоталітарний сталінський режим розпочав широкомасштабну операцію виселення кримськотатарського народу з рідної землі: "Лише два дні знадобилося, щоб відправити близько двохсот тисяч кримчан до місць заслання за фейковим звинуваченням у підтримці нацистів".

Але, як сказав Турчинов, весь цивілізований світ засудив дії путінського режиму, "а голос Джамали доніс цю правду зі сцени Євробачення мільйонам глядачів по всьому світу".

"Груба жорстока сила ніколи не переможе правду та справедливість! Агресорові не зламати дух кримськотатарського народу! Крим - це Україна!", - резюмував секретар РНБО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-