Умеров не збирається відмовлятися від слів, за які його хоче судити РФ

Умеров не збирається відмовлятися від слів, за які його хоче судити РФ

Укрінформ
Заступник глави Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров припускає, що слідчі дії в рамках порушеної проти нього окупаційною владою кримінальної справи можуть розпочатися вже цього тижня.

Про це він повідомив в інтерв'ю газеті "День"

"Так, порушили кримінальну справу, обвинувачують у тому, що я погрожую територіальній цілісності Російської Федерації, і взяли підписку про невиїзд за межі Криму. Напевно, якісь слідчі заходи почнуться вже на цьому тижні, - розповів Умеров.

За його словами, під час допиту слідчий сказав, що 19 квітня Умеров брав участь в одній з передач на телеканалі ATR, де висловлював щось проти Росії.

"Я ніколи не говорив нічого проти Російської Федерації. Але те, що ми не визнаємо Крим російським, - це факт", - прокоментував слова слідчого Умеров.

Він заявив, що вже вивчив все сказане ним у телепрограмі і не збирається відмовлятися від своїх слів.

"Там у мене було кілька фраз з критикою на адресу Путіна і, звичайно ж, я говорив, що Крим - це не Росія, що Крим слід повернути Україні, що це окупована територія. Я думаю, що якщо в суді фігуруватимуть всі ці моменти, я не відмовлятимусь від них, говоритиму, що ніяких претензій до цілісності РФ не маю, хай залишається в своїх кордонах, але порушили територіальну цілісність не ми, а вони", - наголосив заступник голови Меджлісу.

"Вони вторглися на сусідню територію, і цю територію треба повернути, відновити кордони між Росією і Україною. І це стосується не тільки Криму, а й Луганська з Донецьком. Від цієї позиції я не буду відходити ні за яких обставин", - резюмував Умеров.

Як повідомляв Укрінформ, зранку 12 травня у Бахчисараї за участю озброєних силовиків пройшли обшуки в п'яти будинках кримських татар, чотири особи були затримані й одну заарештовано. Близько 16 години працівники ФСБ затримали і викликали на допит до Сімферополя заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова. Проти нього було порушено кримінальну справу за статтею 280.1 Кримінального кодексу Росії (публічні заклики до дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Росії).

Ільмі Умеров - заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу, до 2014 року протягом дев'яти років займав посаду голови Бахчисарайської районної державної адміністрації, з 2002 по 2005 роки був заступником голови Верховної Ради АРК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-