Крим.Реалії не знімав із сайту матеріали, які не сподобались

Крим.Реалії не знімав із сайту матеріали, які не сподобались "Няші"

Укрінформ
Редакція Крим.Реалії вітає розблокування сайту в Криму і на території Росії.

Про це заявив керівник проекту Володимир Притула, повідомляє Крим.Реалії.

Водночас він зазначив, що Крим.Реалії не знімав із сайту матеріали у відповідь на блокування ресурсу 12 травня російськими інтернет-провайдерами.

«Ні сьогодні, ні вчора ми не отримували від Роскомнагляду жодних вимог і не знімали наші матеріали. Ми й надалі надаватимемо неупереджену інформацію жителям Криму, в той час як право громадян на свободу інформації на півострові перебуває під величезним тиском», – зазначив Притула.

Як повідомлям Укрінформ, Роскомнагляд у п'ятницю видалив сайт "Крим. Реалії" з реєстру забороненої інформації. У відомстві зазначили, що інтернет-сайт видалив матеріал, який містив протиправну інформацію і на яку посилалася Генпрокуратура у своїй вимозі про блокування цього ресурсу.

Раніше Роскомнагляд заблокував доступ до однієї із сторінок сайту на вимогу Генпрокуратури. За даними відомства, на цій сторінці було розміщене інтерв'ю з одним з лідерів Меджлісу кримських татар.

"Прокурор Криму" Наталія Поклонська наполягала на повному блокуванні доступу на території Росії до сайту "Крим. Реалії". За її словами, на сайті розміщена серія публікацій, які несуть в собі пропаганду ненависті, ворожнечі і війни. Раніше ФСБ завела кримінальну справу про публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності щодо журналіста "Крим. Реалії" Миколи Семени.

"Крим. Реалії" - проект Радіо Свобода, запущений у березні 2014 року. Редакція розташована в Києві. Головним редактором сайту є Володимир Притула, який виїхав з Криму після його окупації Росією. Останнім часом ситуація з дотриманням прав людини на території півострова різко погіршилися, зокрема посилилися переслідування кримських татар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-