Телеканалу винесли попередження за карту України без Криму

Телеканалу винесли попередження за карту України без Криму

Укрінформ
Телерадіокомпанії "МТВ-ПЛЮС" винесено попередження через трансляцію в ефірі карти України без Криму.

Про це повідомляє Національна рада з питань телебачення і радіомовлення.

"Національна рада, провівши перевірку ТОВ "Телерадіокомпанія "МТВ-ПЛЮС", смт Мирне Мелітопольського р-ну Запорізької обл., виявила порушення абзацу дев’ятого частини другої статті 6 Закону України "Про телебачення і радіомовлення» (не допускається використання телерадіоорганізацій для трансляції телепередач, виготовлених після 1 серпня 1991 року, що містять популяризацію або пропаганду органів держави-агресора та їхніх окремих дій, що виправдовують чи визнають правомірною окупацію території України) та  оголосила їй попередження", - йдеться в повідомленні.

Нацрада уточнює, що 13 лютого 2016 року в ефірі ліцензіата в інформаційно-аналітичній програмі "Регион. Итоги" о 18:24 вийшов інформаційний сюжет "Специальный репортаж", наприкінці якого було продемонстровано карту України без Криму.

Директор компанії повідомив, що це була технічна помилка: під час трансляції сюжету про газопостачання міста цю карту взяли з інтернету через неуважність працівника.

Він також сказав, що колектив вибачився за цей прикрий інцидент перед глядачами, а працівник поніс адміністративне покарання.

Однак факт порушення зафіксований, тому регуляторний орган застосував санкцію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-