Окупанти знову тягнуть на допит кримського журналіста

Окупанти знову тягнуть на допит кримського журналіста

Укрінформ
В окупованому Криму у четвер, 28 квітня, викликають на черговий допит журналіста Миколу Семену, якого підконтрольна Кремлю влада звинувачує у сепаратизмі.

Про це Крим.Реалії повідомив адвокат Еміль Курбедінов.

"Викликаний на черговий допит журналіст Микола Семена, якому інкримінують сепаратизм. По телефону повідомили - і мені, і йому, - вирішили йти. Статус можуть змінити на обвинувачений... Все можуть", - повідомив адвокат.

Як повідомлялося, 19 квітня "прокурор Криму" Наталія Поклонська заявила про порушення кримінальної справи стосовно кримського журналіста за статтею російського законодавства про "сепаратизм" за публікації у ЗМІ. Імені і прізвища журналіста вона не називала. Пізніше стало відомо, що йдеться про журналіста Миколу Семену. Його син Дмитро розповів, що під час обшуку силовики шукали підтвердження зв'язку журналіста з проектом Радіо Свобода "Крим.Реалії". Силовики вилучили два ноутбуки, носії інформації і відвезли журналіста на допит.

Пізніше Семену відпустили під підписку про невиїзд. Він наполягає на своїй невинуватості за обвинуваченнями у "закликах до порушення територіальної цілісності Росії".

Адвокат Еміль Курбедінов розповів про проведення обшуків і затримання ще двох журналістів у Криму.

На сайті "прокуратури Криму" також з'явилася інформація про проведення слідчих дій ще по ряду журналістів. Їхні імена і прізвища у відомстві не називають. За інформацією ЗМІ, обшуки пройшли по семи адресах - у Сімферополі, Ялті та Севастополі.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року Президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію й анексію Криму незаконною і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили ряд економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це "відновленням історичної справедливості".

Фото: ua.krymr.mobi

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-