Росія хоче поселити в Криму китайських пенсіонерів

Росія хоче поселити в Криму китайських пенсіонерів

Укрінформ
Росія розраховує, що Китай побудує в Криму будинки для людей похилого віку, в яких оселяться китайці та самотні росіяни.

Про це повідомляє ТАСС.

"Китайські інвестори планують побудувати в Криму будинки для літніх співгромадян і росіян", - повідомляє агентство з посиланням на так званого заступника голови Чорноморської асоціації міжнародного співробітництва Яна Епштейна.

За його словами, в Китаї не уточнили суму, яку планують витратити на будівництво, але розповіли, що у них в країні сьогодні проживає понад 200 млн осіб віком понад 70 років, багато з яких "хотіли б виїхати в інше місце".

"Для нас вигода в тому, що вони вкладають кошти, щоб і ми могли зробити такі ж будинки для літніх людей, які не мають сім'ї", - сказав Епштейн.

За його даними, згідно з переписом населення 2015 року, в Криму близько 617 тисяч осіб старше працездатного віку - це 27% населення.

Нагадаємо, що так звана Чорноморська асоціація міжнародного співробітництва була створена окупаційною владою Криму в березні 2016 року з метою "здійснення громадської та міжнародної дипломатій правового обґрунтування приєднання Криму до Російської Федерації на світовій політичній арені".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-