Справа Ендрю: суд не став збільшувати

Справа Ендрю: суд не став збільшувати "Криму" строк домашнього арешту

Укрінформ
Краматорський міський суд підтвердив дію запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту до 2 червня демобілізованому військовослужбовцю розвідроти 92-ї бригади ЗСУ Павлу Долженку (позивний “Крим"), якого підозрюють у причетності до вбивства мобільної групи волонтера Андрія Галущенка ("Ендрю").

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, таке рішення було прийнято під час засідання суду в середу.

У ході засідання було встановлено, що клопотання сторони обвинувачення щодо продовження запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту на 2 місяці щодо Долженка було передчасним.

Зокрема, сторона захисту вказала на те, що 4 квітня суддею Краматорського міського суду вже було винесено рішення щодо обрання запобіжного заходу відносно Долженка у вигляді домашнього арешту і який діє до 2 червня. І тому потреба у сьогоднішньому засіданні як такому відпадає.

Прокурор Микола Чернага зазначив, що суд має обирати дію запобіжного заходу у межах строку досудового розслідування, який було продовжено з 10 квітня до 12 червня. Тобто, на момент ухвали суду від 4 квітня розслідування ще було продовжено. З огляду на це сторона обвинувачення звернулася із заявою до суду з проханням роз'яснити прийняте рішення та його дію.

Відповідне роз'яснення про строк дії запобіжного заходу до 2 червня було отримано прокурором просто під час сьогоднішнього засідання, з огляду на що Чернага попросив вважати його “передчасним”.

Як повідомляло агентство, 2 вересня 2015 року вночі в районі міста Щастя Луганської області здійснено напад на мобільну групу добровольця та волонтера Андрія Галущенка (позивний "Ендрю"), яка протидіяла контрабанді у прифронтовій смузі. Напад стався між н.п. Лобачевим та Лопаскіним неподалік лінії зіткнення в зоні відповідальності 92-ї бригади ЗСУ.  У результаті підриву на міні загинули дві особи - сам волонтер та співробітник фіскальної служби Дмитро Жарук, ще четверо військовослужбовців дістали поранення.

Військовою прокуратурою 12 та 14 лютого за підозрою у вбивстві членів мобільної групи “Ендрю” було затримано двох колишніх розвідників 92-ї омбр Олександра Свідра (позивний "Змій") та Павла Долженка (позивний “Крим”). Пізніше їм було обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. За висунутими обвинуваченнями їм загрожує позбавлення волі на строк до 15 років або довічне позбавлення волі.

Рішення про продовження запобіжного заходу щодо Свідра ще на 2 місяці, до 9 червня, Краматорський міський суд ухвалив у понеділок, 11 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-