Суд дозволив затримати

Суд дозволив затримати "директора" Масандри за вино для Путіна

Укрінформ
За результатами розгляду клопотання прокуратури АР Крим судом надано дозвіл на затримання так званого директора «Національного виробничо-аграрного об'єднання «Масандра» (НВАО) Яніну Павленко, яка відкоркувала для Президента Російської Федерації Володимира Путіна та екс-прем'єра Італії Сільвіо Берлусконі пляшку унікального колекційного вина Херес-де-ла-Фронтера врожаю 1775 року вартістю близько 100 тис. дол. США.

 Про це повідомляється на сайті Генеральної прокуратури.

    «Завдяки ефективній роботі правоохоронних органів АР Крим ухвалою Печерського суду м. Києва надано дозвіл на затримання підозрюваної у вищевказаному кримінальному провадженні Я. Павленко з метою її приводу до суду для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою», - йдеться у повідомленні.

У ГПУ нагадали, що прокуратура Автономної Республіки Крим здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні за фактом розтрати однієї пляшки унікального колекційного вина Херес-де-ла-Фронтера врожаю 1775 року вартістю близько 100 тис. дол. США, яке належало до колекційного фонду Енотеки у Державному концерні «Національне виробничо-аграрне об'єднання «Масандра», було національним надбанням України, становило значну історичну, наукову та практичну цінність.

З урахуванням зібраних у справі доказів новопризначеному анексованою владою АР Крим так званому генеральному директору НВАО «Масандра» Павленко, яка маючи умисел на розтрату чужого майна, що перебувало у її віданні, відкоркувала для Президента Російської Федерації Путіна та екс-прем'єра Італії Берлусконі пляшку вищевказаного вина, повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-