Заборона Меджлісу не знизить його активність і підніме рух кримських татар на новий етап - Чубаров

Заборона Меджлісу не знизить його активність і підніме рух кримських татар на новий етап - Чубаров

Укрінформ
Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України Рефат Чубаров вважає, що заборона Меджлісу владою Росії не вплине на активність представницького органу кримських татар, оскільки основна діяльність Меджлісу зараз здійснюється з материкової України.
Більш того, заборона викличе новий підйом національного руху серед кримських татар.
Про це Чубаров заявив під час круглого столу, що відбувся в Укрінформі - «Заборона Меджлісу в Криму - ігнорування прав корінного народу і порушення міжнародного законодавства окупаційною владою».
«Всі основні напрями діяльності Меджлісу кримськотатарського народу на сьогодні здійснюються з материкової України. Крім того, ми максимально відновили таку організацію як Всесвітній конгрес кримських татар. І напрями нашої спільної боротьби, такі, як деокупація Криму, набирають обертів через цю організацію», - розповів Чубаров.
За його словами, реальність намірів російських окупантів про заборону діяльності Меджлісу вже не викликає ніяких сумнівів.
«Ми обговорюємо на даний момент свою поведінку і свої дії за таким розкладом», - зазначив політик.
Він підкреслив, що діяльність Меджлісу буде активізована за рахунок представництв в Брюсселі і Вашингтоні.
«Ми відкриватимемо свої представництва в Брюсселі, Вашингтоні. Як бачите, ми не збираємося знижувати активність Меджлісу", - зазначив народний депутат.
Крім того, на думку Чубарова, заборона Меджлісу може стати причиною нового підйому національного руху кримських татар.
«45 років вигнання кримських татар виховали ціле покоління, що розуміло, що народ зможе розвиватися тільки на своїй землі, і він не може зрадити свою землю, не може поступатися нею іншим. У кого ж немає відчуття любові до своєї батьківщини, вони зрадили і не знають - яку державу вони повинні будувати», - сказав Чубаров.
Як повідомляв Укрінформ, «прокуратура» Криму направила позов до «Верховного суду» про заборону Меджлісу кримськотатарського народу. Перше засідання у даній справі відкрилося 10 березня 2016 року, і того ж дня було перенесено на 17 березня у зв'язку з клопотанням адвоката.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-