За два роки окупантам вдалося повернути Крим у сталінські часи - МЗС України

За два роки окупантам вдалося повернути Крим у сталінські часи - МЗС України

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку з черговим неузгодженим з Україною візитом президента Росії та інших російських посадовців 18 березня 2016 року на тимчасово окуповану територію України - АР Крим.
Про це йдеться у заяві МЗС України.
"Намагання відсвяткувати річницю російської агресії проти України та віроломного захоплення Автономної Республіки Крим виглядає цинічним на тлі серйозних економічних, соціальних та гуманітарних проблем на півострові", - заявили у міністерстві.
Там нагадали, що за два роки російсько-кремлівським окупантам вдалося повернути Крим у сталінські часи авторитаризму, безправ’я та репресій. 
"Держава-агресор продовжує порушувати на окупованій території права людини, здійснює терор проти незгодних. На півострові фактично відсутні свобода слова, ЗМІ та віросповідань. Щоденно відбуваються систематичні утиски прав українців та кримськотатарського народу", - наголосили в українському зовнішньополітичному відомстві. 
Там додали, що вся відповідальність за ці та інші порушення покладається на Російську Федерацію як державу-окупанта відповідно до норм міжнародного права, на її посадових осіб, а також на незаконну окупаційну владу.
"Уся світова спільнота цими днями, як і два роки тому, однозначно висловилася із засудженням безвідповідальних дій держави-окупанта. Україна та всі демократичні держави світу подвоять спільні зусилля для того, щоб мешканці українського півострова звільнилися від авторитарного окупаційного режиму, а Крим знову став вільним", - зазначили в МЗС України.
Як повідомляв Укрінформ, 18 березня президент Росії Володимир Путін прибув на острів Тузла в анексованому Криму, щоб відвідати будівельний майданчик транспортного переходу через Керченську протоку. Під час поїздки Путіна до Криму заплановане також проведення наради з питань розвитку регіону.
18 березня 2014 року у Кремлі був підписаний так званий "договір про прийняття до складу РФ" Криму і Севастополя. Країни Заходу не визнають анексію Криму і ввели низку економічних санкцій проти РФ. 
Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року Президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-