Ситуація із правами людини в окупованому Криму жахлива - представник Держдепартаменту США

Ситуація із правами людини в окупованому Криму жахлива - представник Держдепартаменту США

Укрінформ
Ситуація із дотриманням прав людини в окупованому Росією Криму є жахливою. Про це заявив у середу в Херсоні під час зустрічі з першим заступником голови облдержадміністрації Валентиною Січовою керівник Департаменту з питань демократії, праці та прав людини Держдепартаменту США Роберт Бершинськи.  
Ситуація із дотриманням прав людини в окупованому Росією Криму є жахливою.
Про це заявив у середу в Херсоні під час зустрічі з першим заступником голови облдержадміністрації Валентиною Січовою керівник Департаменту з питань демократії, праці та прав людини Держдепартаменту США Роберт Бершинськи, повідомляє кореспондент Укрінформу.
"В Держдепартаменті США я займаюсь правами людини. Ми розуміємо, що зараз ситуація з правами людини на окупованому півострові є жахливою", - сказав Бершинськи.
За його словами, жахливим, зокрема, є те, що в Криму не мають можливості працювати незалежні ЗМІ, що там людей незаконно судять та утримують у в'язницях.
Нагадаємо, як йдеться у доповіді Управління Верховного комісара ООН з прав людини, яка була оприлюднена головою Моніторингової місії ООН з прав людини Фіоною Фейзер на початку березня, ситуація з правами людини у Криму залишається вкрай складною. Кримські татари, які беруть участь у демонстраціях, піддаються переслідуванням, арештам за нібито приналежність до «терористичних» організацій. Занепокоєння ООН викликає також можливе визнання Меджлісу екстремістською організацією і заборона його діяльності. Крім того, єдиний храм УПЦ Київського патріархату в Сімферополі може бути закритий. Жителі Криму, які відмовляються приймати громадянство РФ, зазнають переслідувань. Управління Верховного Комісара ООН з прав людини зверталося до так званої влади Криму із закликом утриматися від заборони Меджлісу та припинити переслідування його членів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-