Українці Франції вимагають від влади скасування угоди між окупаційною владою Ялти та Ніццою

Українці Франції вимагають від влади скасування угоди між окупаційною владою Ялти та Ніццою

Укрінформ
Активісти французько-української асоціації Ukraine Action вимагають від представників французької влади анулювати угоду, укладену між мером Ніцци Крістіаном Естрозі та представником кримської окупаційної влади, так званим «мером» Ялти Андрієм Ростенком.
Активісти французько-української асоціації Ukraine Action вимагають від представників французької влади анулювати угоду, укладену між мером Ніцци Крістіаном Естрозі та представником кримської окупаційної влади, так званим «мером» Ялти Андрієм Ростенком.
 Відповідний відкритий лист представники Ukraine Action адресували міністрам закордонних справ Франції Жану-Марку Еро, внутрішніх справ Бернару Казньову та префекту регіону Прованс-Альпи-Лазурний Берег Стефану Буійону, а також розмістили на своїй сторінці у Фейсбуці.
«З глибоким обуренням ми дізналися, що Крістіан Естрозі, голова регіону Прованс-Альпи-Лазуровий Берег та метрополії Ніцца-Лазуровий Берег (мерії) зустрівся з Андрієм Ростенком, «мером» Ялти. У зв’язку з цим ми адресуємо листа Жан-Марку Еро, міністру закордонних справ, Бернару Казньову, міністру внутрішніх справ і пану Стефану Буійону, префекту регіону Прованс-Альпи-Лазурний Берег», - йдеться в преамбулі листа.
Активісти вимагають від французьких можновладців гарантувати, що будь-яке зобов'язання у документі (листі про наміри відновлення побратимських відносин між Ніццою і Ялтою), підписаним між метрополією Ніцци й окупованим Росією містом Ялтою, зробити об'єктом запиту з обов’язковим повідомленням і суворої перевірки законності з метою подальшого скасування Адміністративним судом Франції.
Крім того, в Ukraine Action вимагають перевірити законність перебування у Франції пана Ростенка, особливо у частині офіційної інформації, наданої консульськими органами. 
«...переконайтеся, щоб такого роду інцидент не повторився, а якщо подібні йому і мали місце, то щоб вони стали предметом правових наслідків на які заслуговує», - наголошується у відкритому листі асоціації.
В асоціації Ukraine Action зазначають, що пан Естрозі чітко усвідомлює незаконність російської анексії Криму у березні 2014 року та проведення після цього «пародійного  референдуму» в присутності російських регулярних військ. 
«Сам по собі він схвалює насильство завдяки якому російська держава анексувала частину суверенної території України. Зрештою він схвалює грубе порушення прав людини на півострові після його анексії: викрадення людей, незаконне ув’язнення, практика тортур проти українців та кримських татар, що виступають проти анексії Криму», - підкреслюється у листі.
Асоціація Ukraine Action є громадською правозахисною організацією, яка має на меті захист прав українців у Франції і за кордоном, поширення суспільної інформації серед французьких і європейських інститутів, ЗМІ про Україну, її громадян та НУО тощо.
Як повідомляв Укрінформ, однопартієць Саркозі, голова французького регіону Прованс-Альпи-Лазуровий Берег та голова метрополії Ніцца-Лазуровий берег (мерії) Крістіан Естрозі, назвав кримську Ялту містом, що належить Російській Федерації та уклав з окупаційною владою Ялти угоду про наміри співпраці.
Дії представника регіональної французької влади викликали гучний резонанс, як у Франції, так і за її межами. Посольство України у Парижі надіслало з цього приводу ноту протесту до МЗС країни. Речник французької дипломатії виступив із заявою, що французький уряд не схвалює дій Естрозі, які суперечать міжнародному праву, позиції Франції, ЄС та міжнародної спільноти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-