Мінінформ не допустить припинення супутникового мовлення на Крим ATR - заява

Мінінформ не допустить припинення супутникового мовлення на Крим ATR - заява

Укрінформ
Мінінформполітики України заявило, що не допустить припинення супутникового мовлення телеканалу ATR, бо він є «безцінним надбанням кримськотатарського народу, що відіграє  велику роль у збереженні його мови, традицій і, в цілому, культури».
Міністерство інформаційної політики України прокоментувало інформацію про можливе припинення супутникового мовлення телеканалу ATR, заявивши, що не допустить закриття для Криму  «безцінного надбання кримськотатарського народу, що відіграє  велику роль у збереженні його мови, традицій і, в цілому, культури».
Текст заяви опубліковано на офіційному сайті Міністерства інформаційної політики України.
«Телеканал ATR є унікальним національно-культурним феноменом не лише України, але і всього світу. Позбавлений матеріально-технічної бази, що залишилася на тимчасово окупованій території АР Крим і маючи заборгованість перед шведською компанією «SES ASTRA AB», телеканал ATR опинився в ситуації, яка ставить під загрозу його подальше супутникове мовлення», - зазначається в заяві Міністерства інформаційної політики.
У відомстві підкреслили, що Українська держава вже зробила крок назустріч органам національного самоврядування кримських татар, передбачивши в державному бюджеті на цей рік 60 млн гривень. 
Водночас, народний депутат України, глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров підкреслив, що, попри те, що телеканал є приватним підприємством, частина цих коштів буде спрямована, у тому числі, на його фінансову підтримку.
Крім того, в умовах ризиків подальшого мовлення телеканалу, Міністерство інформаційної політики України надіслало лист в компанію "SES ASTRA AB" (Швеція) про відстрочення дати виконання боргових зобов'язань щодо сторони компанії "Атлант-СВ" (ATR). 
У Мінінформі запевнили, що на найближчому засіданні уряду на обговорення буде винесено питання оплати наявного боргу телеканалу ATR, зокрема, за рахунок коштів, передбачених у державному бюджеті для вирішення проблем Криму. «Міністерство декларує свою підтримку ATR і закликає усіх і кожного, у тому числі компанію «SES ASTRA AB» (Швеція), не допустити здійснення дій і прийняття рішення, які можуть призвести до припинення мовлення кримськотатарського телеканалу», - підкреслюється в заяві.
Раніше Укрінформ повідомляв, що телеканал АТR може припинити своє мовлення на Крим через неможливість оплачувати трансляцію через супутник, пов'язану із скрутним матеріальним становищем медіа-холдингу, що переїхав з Криму на материкову Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-