Однопартієць Саркозі та мер Ніцци назвав Ялту

Однопартієць Саркозі та мер Ніцци назвав Ялту "російським містом"

Укрінформ
Однопартієць Саркозі, голова французького регіону Прованс-Альпи-Лазуровий берег та голова метрополії Ніцца-Лазуровий берег (мерії) Крістіан Естрозі назвав кримську Ялту містом, що належить Російській Федерації.
Однопартієць Саркозі, голова французького регіону Прованс-Альпи-Лазуровий берег та голова метрополії Ніцца-Лазуровий берег (мерії) Крістіан Естрозі назвав кримську Ялту містом, що належить Російській Федерації.
Про це він заявив в інтерв’ю місцевому телебаченню Azur TV, коментуючи результати переговорів з так званим "мером Ялти" Андрієм Ростенком, який у складі кримської делегації відвідав з 26 лютого по 1 березня Ніццу.
"Якщо подивитися на історію дружби між Ялтою та Ніццою, то ми побачимо сьогодні, що Ялта розташована в Криму і перебуває у складі Російської Федерації. І франко-російська дружба, яка є між Ніццою та Росією, для нас є чудовою нагодою зміцнити зв’язки, шляхом підписання листа про наміри відновлення побратимських відносин між Ніццою і Ялтою", - сказав він.
Повідомляється, що делегація з Криму прибула на Лазуровий берег у супроводі посла Росії у Франції Олександра Орлова.
На особистому сайті Крістіана Естрозі (http://www.christian-estrosi.com/2016/02/29/christian-estrosi-rencontre-andrei-rostenko-maire-de-yalta-pour-la-signature-dune-lettre-dintention/) також розміщено заяву про візит представників окупованого Росією Криму на Лазуровий берег. Повідомляється, що "перший візит до Європи офіційної делегації Ялти (Крим) після референдуму з питання про незалежність і приєднання до Росії є досить символічним кроком". 
Крістіан Естрозі, який є членом опозиційної правоцентристської партії екс-президента Франції Ніколя Саркозі "Республіканці", неодноразово критикував французьку владу через небажання постачати "Містралі" та підтримував РФ.
Укрінформ очікує на офіційну реакцію з боку МЗС Франції на заяви Естрозі, які суперечать позиції французького уряду, Європейського Союзу, ООН та міжнародної спільноти.
Нагадаємо, що французьке місто Ніцца та українська Ялта є містами-побратимами з 26 листопада 1960 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-