Кримський суд відклав справу щодо заборони Меджлісу до 10 березня

Кримський суд відклав справу щодо заборони Меджлісу до 10 березня

Укрінформ
Засідання підконтрольного Росії Верховного суду Криму щодо заборони діяльності Меджлісу кримських татар на території півострова відклали до 9:30 10 березня.
Засідання підконтрольного Росії Верховного суду Криму щодо заборони діяльності Меджлісу кримських татар на території півострова відклали до 9:30 10 березня.
Про це в ефірі «112 каналу» повідомив голова ЦВК Курултаю кримських татар Заїр Смедляєв. 
«Сьогодні показали справу - десь близько 500 сторінок, де нібито містяться докази протизаконної, екстремістської діяльності Меджлісу. Але оскільки з матеріалами даної справи не були знайомі, то представник Меджлісу Наріман Джелялов і його адвокат попросили час на ознайомлення. За обсягом вимагає десь близько місяця. Місяць не дали. 10 березня о 9:30 буде чергове засідання суду», - сказав Смедляєв.
Як повідомляв Укрінформ, у Верховному суді Криму, підконтрольному Росії, 3 березня мав розпочатися суд щодо заборони діяльності Меджлісу кримських татар на території півострова, що ініціюється російським прокурором Криму Наталією Поклонською.
Поклонська звернулася до суду з вимогою заборонити Меджліс кримськотатарського народу і визнати його екстремістським.
У представницькому органі кримських татар заявили, що подана заява містить масу юридичних нестикувань, вони вважають появу цього позову політично мотивованим й морально готуються до заборони.
Кримська правозахисна група звернулася у міжнародні організації із заявою про неприпустимість заборони Меджлісу кримськотатарського народу в Криму.
Євросоюз вже висловив занепокоєння намірами заборонити діяльність Меджлісу кримськотатарського народу.
2 березня Міжнародна федерація з прав людини (FIDH) і Українська Гельсінська спілка з прав людини засудили переслідування Меджлісу кримськотатарського народу в Криму, діяльність якого російська влада Криму має намір заборонити на півострові.
Після анексії Криму Росією на початку 2014 року лідерам кримських татар Рефату Чубарову, Мустафі Джемілєву російська влада заборонила в'їзд на півострів на п'ять років.
Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму й Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року Президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію й анексію Криму незаконною й засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова й називає це «відновленням історичної справедливості».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-