Стець: Усі два роки Крим демонструє рішучу волю до свободи

Стець: Усі два роки Крим демонструє рішучу волю до свободи

Укрінформ
Усі два роки Крим демонструє свою рішучу волю до свободи, спротив продовжується.
Усі два роки Крим демонструє свою рішучу волю до свободи, спротив продовжується.
Про це заявив міністр інформаційної політики України Юрій Стець, повідомляє прес-служба відомства.
"Усі два роки Крим демонструє свою рішучу волю до свободи. Спротив продовжується, починаючи з мирної акції 26 лютого, мирної поодинокої акції протесту 3 березня першого мученика окупації Решата Аметова, через підтримку кримськими волонтерами заблокованих на своїх базах українських військових, через організацію масштабних акцій протесту 5-8 березня та 3 травня, через проведення мітингів в пам'ять жертв депортації (геноциду) кримськотатарського народу 18 травня, через чесну професійну журналістську діяльність, через налаштування українських телеканалів та радіостанцій, поширення українських книжок та печатної преси та, в цілому, терпляче очікування деокупації", - сказав Стець.
Він нагадав, що два роки тому, 26 лютого, Меджліс кримськотатарського народу закликав усіх патріотів Криму на мирну акцію на підтримку територіальної цілісності України. У той день більше 15 тис. українських громадян – кримських татар, українців, росіян та представників інших національностей, – незважаючи на бездіяльність місцевих силових структур, зірвали плани російських спецслужб та колаборантів змусити кримський парламент прийняти сепаратиські рішення щодо відокремлення Криму від України. План Кремля, представити окупацію півострова як власну ініціативу Верховної Ради Автономної Республіки Крим, провалився. Тоді російський окупант був змушений, у ніч на 27 лютого, за допомогою озброєних спецпризначенців, відкрито захоплювати кримський парламент, уряд, державну телерадіокомпанію та інші адміністративні будівлі.
"На один день, жителям Криму вдалось захистити півострів та зберегти Україну від російської окупації. За це Росія вже два роки змушує кримчан всіх національностей, перш за все – кримськотатарський народ – платити своїм життям та відбувати покарання за карними справами. Українці мусять терпіти викрадення, катування, масові обшуки, арешти, допити, а також заборону на в'їзд до Криму. Відбуваються репресії проти органів національного самоврядування кримськотатарського народу, незалежних ЗМІ, Української греко-католицької церкви, Української римо-католицької церкви, Української православної церкви Київського патріархату", - наголосив Стець.
Він додав, що ув'язнюють та здійснюють політичні судилища над кращими синами українського та кримськотатарського народів, серед яких Олег  Сенцов, Ахтем Чійгоз, Геннадій Афанасьєв, Алі Асанов, Олександр Кольченко, Мустафа Дегерменджі, Олександр Костенко, Талят Юнусов, Ескендер  Емірвалієв, Ескендер Кантеміров, Арсен Юнусов, Ескендер Небієв.
Міністр підкреслив, що боротьба за Крим триває. Вона не припиниться, допоки всі політичні в'язні не повернуться до своїх домівок, у вільний український Крим, допоки не відновлять своє мовлення незалежні кримські ЗМІ, допоки не буде засуджено кожного зрадника, кожного російського окупанта.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-