Через проблеми на російських КПВВ виникла проблема із пропуском автівок до Криму

Через проблеми на російських КПВВ виникла проблема із пропуском автівок до Криму

Укрінформ
Через проблеми, що виникли у російських служб, вони призупинили у середу пропуск через адмінмежу Херсонщини з Кримом автотранспортних засобів з материкової України на півострів.
Через проблеми, що виникли у російських служб, вони призупинили у середу пропуск через адмінмежу Херсонщини з Кримом автотранспортних засобів, що прямували з материкової України на півострів.
Про це у розмові з кореспондентом Укрінформу розповів помічник начальника Азово-Чорноморського регіонального управління Держприкордонслужби України з питань взаємодії із засобами масової інформації Максим Сорока.
"Згідно з інформацією, отриманою від громадян України, які перетинали адміністративну межу з АР Крим на українських контрольних пунктах в'їзду-виїзду "Чонгар" та "Каланчак", на так званих пропускних пунктах, де перебувають російські окупаційні служби вийшла з ладу митна електронна система даних. Через це було припинено пропуск на тимчасово окуповану територію Криму транспортних засобів, що зареєстровані на материковій частині України", - розповів Сорока.
За його словами, через припинення пропуску російськими службами автівок у Крим, у нейтральній смузі накопичилось 50 транспортних засобів, що чекають на оформлення. "Але черг машин перед нашими КПВВ "Чонгар" і "Каланчак" немає", - уточнив він.
Щодо пропускного пункту російських служб навпроти українського КПВВ "Чаплинка", то там працювали у штатному режимі.
Сорока також повідомив, що після 17.00 російські служби все ж почали пропускати в Крим автівки, що прямували на півострів через КПВВ "Чонгар". "Але навпроти контрольного пункту "Каланчак" ситуація не змінилась, у нейтральній смузі залишається близько 40 автівок", заявив помічник начальника Азово-Чорноморського регіонального управління Держприкордонслужби.
Довідково. На території Херсонщини на адмінкордоні з Кримом знаходяться три контрольні пункти в'їзду-виїзду - "Чаплинка" і "Каланчак" (Каланчацький район) і "Чонгар" (Генічеський район).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-