Президент Естонії після саміту «Бухарестської дев’ятки»: Важливо продовжити підтримку України

Президент Естонії після саміту «Бухарестської дев’ятки»: Важливо продовжити підтримку України

Укрінформ
Україна має вирішальне значення для європейської безпеки, а тому потрібно продовжувати підтримувати її, як і забезпечити майбутнє членство України у ЄС та НАТО. 

Про це під час пресконференції за результатами саміту “Бухарестської дев’ятки” (B9) у Братиславі заявив президент Естонії Алар Каріс, передає кореспондент Укрінформу.

"Важливо продовжувати підтримку України. Україна має вирішальне значення для європейської безпеки. Ми не можемо зазнати невдачі у забезпеченні майбутнього України у європейській та євроатлантичній сім’ях", - сказав він. 

За словами естонського президента, з огляду на наближення саміту НАТО у Вільнюсі потрібно "прийняти необхідні рішення та продемонструвати союзницьку солідарність з Україною".

Каріс також засудив сьогоднішній підрив Росією Каховської дамби, вказавши на те, що "агресор не турбується про цивільних та навколишнє середовище".

Читайте також: Країни НАТО не повинні дозволити Росії знищити Україну - Дуда

Як повідомлялося, у Братиславі у вівторок відбувається зустріч лідерів “Бухарестської дев’ятки” (B9) за участі генсека НАТО Єнса Столтенберга. Головні теми переговорів – підготовка до липневого саміту НАТО і допомога Україні у відбитті російської агресії.

Формат В9, або “Бухарестська дев’ятка”, створений з ініціативи президентів Румунії та Польщі в листопаді 2015 року, охоплює країни східного флангу НАТО. Крім Польщі та Румунії, до В9 також входять Болгарія, Угорщина, Словаччина, Чехія, Литва, Латвія, Естонія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-