Підрив Каховської ГЕС: затопило 8 сіл та Гідропарк і Нафтогавань у Херсоні

Підрив Каховської ГЕС: затопило 8 сіл та Гідропарк і Нафтогавань у Херсоні

Фото
Укрінформ
У Херсоні вже затоплені Гідропарк та Нафтогавань, лежачих і маломобільних вивозять до лікарень. В області затоплені вісім сіл.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Херсонська МВА із посиланням на начальника Херсонської міської військової адміністрації Романа Мрочка. 

«У мікрорайоні Острів триває евакуація з трьох пунктів збору», - йдеться у повідомленні.

Крім  того, існує загроза можливого підтоплення мікрорайону Корабел та району Річкового порту, також частково можливе підтоплення Антонівського та Садівського старостинських округів, зазначив Роман Мрочко повідомив у Телеграмі.

Як інформують у МВА, у мікрорайоні вже затоплено Гідропарк та Нафтогавань. Лежачих і маломобільних вивозять до лікарень.

На позачерговому засіданні Координаційного штабу з питань евакуації цивільного населення вирішують питання евакуації, розселення, забезпечення першочергових потреб евакуйованого населення з населених пунктів Херсонщини, інформує пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

“Через ворожу атаку по Каховській ГЕС безпекова ситуація в деяких населених пунктах Херсонщини набула критичного рівня. Місцева влада оголосила про евакуацію в населених пунктах Миколаївка, Ольгівка, Льово, Тягинка, Іванівка, Токарівка, Понятівка, Придніпровське, Садове та частково в місті Херсон. Триває евакуація населення автобусами до Херсона, далі до Миколаєва і звідти до Хмельницького, Одеси, Кропивницького, Києва й інших міст”, - ідеться в повідомленні.

Мешканців закликають зібрати найнеобхідніші речі та очікувати на евакуаційні автобуси.

Читайте також: Каховську ГЕС підірвали зсередини. Які наслідки прогнозували пів року тому

Також повідомляється, що о 12:00 з Херсона вирушить безкоштовний евакуаційний потяг до Миколаєва.

“Скликано позачергове засідання Координаційного штабу з питань евакуації цивільного населення. У терміновому порядку будуть вирішені питання щодо евакуації, розселення, забезпечення першочергових потреб евакуйованого населення”, - інформують у Мінреінтеграції.

Також у міністерстві закликають жителів Херсонщини дотриматися правил безпеки, зокрема: вимкнути всі електроприлади, зібрати всі документи та речі першої необхідності, подбати про близьких і домашніх улюбленців, виконувати інструкції рятувальників та поліцейських.

З питань евакуації радять звертатися до органів місцевої влади або ж телефонувати за номером гарячої лінії кризового реагування Мінреінтеграції: 15-48.

Читайте також: Росіяни підірвали Каховську ГЕС, щоб ускладнити український наступ - розвідка

Як повідомляв Укрінформ, вночі 6 червня росіяни підірвали дамбу Каховської ГЕС.На Херсонщині розпочали евакуацію населення із небезпечних місць, для яких є ризик затоплення.

У Херсоні знеструмлений мікрорайон Корабел (Острів), з метою безпеки через кілька годин також відключать газопостачання.

Як повідомляв начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін, станом на 7.30 повністю або частково затоплені такі населені пункти: Тягинка, Львове, Одрадокам'янка – це Бериславський район, Іванівка, Микільське, Токарівка, Понятівка, Білозерка, мікрорайон Острів у Херсоні – це Херсонського району.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-