Шмигаль обговорив із главою МЗС Британії збройну підтримку України та інтеграцію в НАТО

Шмигаль обговорив із главою МЗС Британії збройну підтримку України та інтеграцію в НАТО

Фото, відео
Укрінформ
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль та міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі під час зустрічі в Києві обговорили збройну підтримку України та інтеграцію в НАТО.

Як передає Укрінформ, про це глава українського уряду повідомив у Телеграмі.

Під час зустрічі Шмигаль подякував за непохитну підтримку Британії, лідерство у створенні «коаліції винищувачів» і готовність навчати українських пілотів.

За його даними, перші групи вже відбули на навчання.

"На полі бою ЗСУ переформатовуються під стандарти НАТО. Під час саміту організації Україна має почути меседжі про наше майбутнє в Альянсі", — зазначив прем'єр.

Глава уряду закликав Британію посилити санкції проти Російської Федерації, зокрема щодо експорту товарів подвійного призначення, підкресливши, що такі заходи знекровлять російську воєнну машину.

Відео: Денис Шмигаль/Телеграм

Серед іншого, Шмигаль відзначив участь Британії у швидкій відбудові, зокрема у відновленні шести мостів у Київській області та застосуванні інструментів UKEF.

Прем'єр висловив сподівання на швидку розробку компенсаційного механізму, наголосивши, що Росія має заплатити за все зруйноване. Також подякував за організацію в Лондоні конференції на тему відновлення.

"Очікуємо на практичні результати – насамперед на залучення ресурсів для відбудови", – додав він.

Читайте також: Настав час поговорити про конкретику в питанні членства України в НАТО - Маркарова

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський обговорив із Клеверлі підготовку до саміту НАТО, реалізацію формули миру та відбудову України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-