Загибель курсантів від вибуху на Харківщині: попередньо, здетонував снаряд до САУ «Піон»

Загибель курсантів від вибуху на Харківщині: попередньо, здетонував снаряд до САУ «Піон»

Укрінформ
За попередньою інформацією слідчих, причиною загибелі на Харківщині двох курсантів-саперів став снаряд до САУ “Піон”.

Про це повідомив у Фейсбуці начальник Слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов, передає Укрінформ.

“Наші слідчі, криміналісти та вибухотехніки вже працювали на місці події, зібрали речові докази, зокрема уламки - попередньо, вибухнув артснаряд до САУ “Піон”. Слідчі продовжують допити свідків і відповідально збирають докази та всю інформацію щодо цієї події. Встановлюють, звідки на другому поверсі навчальної будівлі взявся бойовий снаряд, та осіб, причетних до цієї трагедії”, - йдеться у дописі.

Болвінов додав, що слідчі працюють і над рештою запитань у цій справі, призначені всі необхідні експертизи.

“Повне та неупереджене розслідування кримінального провадження для того, щоб винна особа була притягнута до відповідальності - це головне завдання. Досудове розслідування триває”, - зазначив начальник Слідчого управління поліції.

Читайте також: На Харківщині розслідують загибель двох курсантів-рятувальників

Як повідомляв Укрінформ, у Харківській області 31 травня двоє курсантів (21 та 22 років) Національного університету цивільного захисту загинули в навчальному центрі на Харківщині, ще один курсант травмований. Слідчі органи попередньо кваліфікували подію за п.1 ч.2 ст.115 ККУ (вбивство двох і більше осіб).

Згодом у ДСНС заявили, що після трагічного випадку відсторонено чотирьох осіб, які були відповідальні за навчальний процес.

2 червня голова ДСНС України Сергій Крук заявив, що особи, дії яких призвели до загибелі двох курсантів Національного університету цивільного захисту на Харківщині, будуть звільнені незалежно від результатів службового розслідування.

Фото: Сергій Болвінов, ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-