Верещук та голови Донеччини і Луганщини обговорили підготовку до деокупації областей

Верещук та голови Донеччини і Луганщини обговорили підготовку до деокупації областей

Укрінформ
Віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук та голови Донецької та Луганської військових адміністрацій обговорили підготовку до деокупації областей.

Як передає Укрінформ, про це Верещук написала у Телеграмі.

"Сьогодні разом із керівниками Донецької та Луганської областей Павлом Кириленком та Артемом Лисогором попрацювали щодо підготовки до деокупації областей: плани першочергових дій, кадри, матеріально-технічні резерви тощо. Готуємось. Заздалегідь", - зазначила Верещук.

Як повідомляє у Телеграмі Мінреінтеграції, Кириленко й Лисогор прозвітували про стан підготовки дій. Йдеться про утворення координаційних органів та підготовку планів першочергових дій зі стабілізації та реінтеграції деокупованих територій.

Детальні плани розробляються за такими напрямами, як безпека, відновлення роботи органів державної влади, гуманітарне реагування, медичне реагування, відновлення інфраструктури, економіка, соціальний захист тощо.

"Донеччина та Луганщина є регіонами, які найбільше постраждали від російської агресії. Тому одним із ключових завдань буде відновлення критичної інфраструктури. Тут важливою буде підтримка наших міжнародних партнерів", – зазначила віцепремʼєрка.

Читайте також: Дешевше ремонтувати гуртожитки для переселенців, ніж будувати модульні містечка - Верещук

Окрім того, зазначили в Мінреінтеграції, Верещук взяла участь у форумі «Єднання та відновлення Луганщини». Захід присвячений 85-річчю з дня утворення Луганської області.

У форумі взяли участь начальники обласних військових адміністрацій, а саме Луганської ОВА Артем Лисогор, Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак і Донецької ОВА Павло Кириленко.

Захід також об’єднав представників урядових інституцій, міжнародних фондів, народних депутатів України та відомих уродженців Луганщини.

Форум покликаний об’єднати зусилля учасників та визначити пріоритетні напрями у підготовці до деокупації та реінтеграції Луганщини. 

Читайте також: Росія використовує для депортації українських дітей територію Білорусі - Верещук

Як повідомляв Укрінформ, раніше Верещук закликала жителів тимчасово окупованих територій не дати втягнути себе у співпрацю з ворогом з огляду на підготовку загарбниками "виборів".

Перше фото: Ірина Верещук/Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-