В Ізмаїлі відкрився міжнародний дитячий фестиваль-конкурс «Дунай - річка дружби»

В Ізмаїлі відкрився міжнародний дитячий фестиваль-конкурс «Дунай - річка дружби»

Фото
Укрінформ
В Ізмаїлі на Одещині відкрився традиційний фестиваль-конкурс дитячої творчості «Дунай – річка дружби».

Про це повідомив Ізмаїльський міський голова Андрій Абрамченко у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Традиційним було і свято в Ізмаїльській картинній галереї Одеського обласного центру естетичного виховання, де було відкрито Міжнародний конкурс дитячої творчості «Дунай – ріка дружби» та відбулись концерт та низка творчих майстер-класів (як в залах галереї, так й на прилеглій до неї території)», - написав Абрамченко.

В Ізмаїльській картинній галереї цей фестиваль проводиться з 2013 року. Цьогоріч на виставці представили 335 робіт понад 200 учасників з України, Болгарії, Німеччини, Англії та США.

Організатори фестивалю – Департамент культури, національностей, релігій та охорони об'єктів культурної спадщини Одеської облдержадміністрації та ОЦЕВ імені Емілії Євдокимової.

Дитячі твори на виставці представлені у трьох техніках: живопис, графіка, декоративно-ужиткове мистецтво, дітьми від 5 до 16 років.

Читайте також: На Хмельниччині пройде фестиваль дитячої книги «Сорока Білобока»

Журі формується із провідних фахівців культури та мистецтва різних країн. Голова журі – Анатолій Горбенко, заступник голови НСХУ, народний художник України, професор, голова правління Одеської обласної організації Національної спілки художників України.

Як повідомляв Укрінформ, у межах всеукраїнської кампанії «Разом ми зберігаємо. Разом ми творимо» проводиться конкурс художніх проєктів, присвячених осмисленню російської війни в Україні з 2014 року з фокусом на взаємодію України та Європейського Союзу.

Фото: Андрій Абрамченко / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-