У Латинській Америці підтримають санкції проти РФ, коли знатимуть усю правду про війну - Зеленський

У Латинській Америці підтримають санкції проти РФ, коли знатимуть усю правду про війну - Зеленський

Укрінформ
Санкції проти Росії є частиною тиску, який світ має чинити на державу-агресора, і люди у Латинській Америці підтримають їх, коли будуть розуміти, що насправді відбувається в Україні.

Таке переконання висловив Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю представникам латиноамериканських ЗМІ передає кореспондент Укрінформу.

“Перш за все (потрібно) реально оцінити, що відбувається в Україні, оцінити, яка це війна, оцінити, чи це справедливо, що Росія напала на нас і щоденно руйнує все живе. ...Санкції... важливі, щоб ізолювати авторитарне правління Кремля і його бажання захопити Україну і повернути все до Радянського Союзу. Санкції — це один з інструментів. Тому я кажу, що спочатку треба зрозуміти, що тут відбувається, а потім, коли люди дізнаються всю правду, люди самі будуть пропонувати: давайте якось вплинемо, давайте зупинимо Кремль, зупинимо цю війну, страждання людей”, - заявив Президент.

Він зауважив, що в країнах Латинської Америки, які мали тісний зв’язок з колишнім Радянським Союзом, немає розуміння, що країни, які входили в це утворення, свого часу обрали незалежність.

Водночас Зеленський відзначив "певний прогрес", адже люди за кордоном стали розуміти, що війна в Україні не громадянська - це війна Росії проти України, яка змушена вести оборонні дії.

Читайте також: Зеленський хоче зустрітися з президентом Бразилії: Вважаю, нам треба поговорити

Президент наголосив, що українці захищають не просто свою територію, а певні цінності, і, за його словами, це починають розуміти і в країнах Латинської Америки. У цьому зв'язку Зеленський нагадав, що більшість цих країн підтримали резолюцію Генеральної Асамблеї ООН із закликом до припинення бойових дій і вимогою до Росії негайно вивести війська з території України.

Як повідомляв Укрінформ, Зеленський раніше заявляв, що необхідно позбавити рашизм навіть надії на підтримку у країнах Латинської Америки.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-