СБУ ліквідувала ще десять схем ухилення від призову

СБУ ліквідувала ще десять схем ухилення від призову

Фото
Укрінформ
СБУ викрила ще десять схем ухилення від призову на військову службу, організатори яких пропонували «допомогу» в уникненні мобілізації та нелегальному виїзді за кордон.

Про це йдеться у повідомленні СБУ, передає Укрінформ

Зокрема, у Києві співробітники військової контррозвідки СБУ затримали двох ділків, які пропонували чоловікам уникнути призову через фейкові документи про «погане» здоров’я.

На Кіровоградщині на оборудках викрито керівників ВАТ «Кіровоградгаз», які за гроші фіктивно влаштовували на підприємство осіб призовного віку і таким чином «бронювали» їх на час мобілізації. Крім того, фейкові робітники, отримували зарплати. Через «схему» посадові особи розтратили майже 400 тис. грн.

Кіберфахівці СБУ в Дніпрі затримали очільника місцевої благодійної організації, який оформлював ухилянтів як волонтерів. У такий спосіб вони намагались виїхати за кордон нібито для перевезення гуманітарної допомоги.

У Запоріжжі затримано голову районної комісії медико-соціальної експертизи. Вона оформляла фіктивні групи інвалідності для незаконного виїзду за межі України. Під час обшуків у фігурантки виявлено понад 100 тис. дол.

Читайте також: Щодоби прикордонники затримують до 20 ухилянтів – Демченко

На Житомирщині викрито посадовців місцевої фірми, яка отримала оборонне замовлення і таким чином набула право бронювати від призову до 50% своїх працівників.

Співробітники військової контррозвідки СБУ на Закарпатті ліквідували ще три канали втечі ухилянтів за кордон. Ділки пропонували виїзд з України на підставі фіктивних документів та в обхід пунктів пропуску.

У Миколаєві затримано посадовця військової служби правопорядку, який сприяв ухилянтам у виїзді за кордон на підставі фіктивних довідок про стан здоров’я.

Читайте також: На Буковині викрили переправника ухилянтів, який маскувався під прикордонника

У Вінниці повідомлено про підозру перевізнику, якого викрито на внесенні недостовірних відомостей про псевдоводіїв до системи «Шлях».

Як повідомлялося, одеські поліцейські затримали організатора нелегальної схеми виїзду за кордон чоловіків призовного віку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-