Через повені мільйони жителів Японії готуються до евакуації

Через повені мільйони жителів Японії готуються до евакуації

Укрінформ
Через сильні зливи, які накрили значну територію Японії, щонайменше одна людина загинула, мільйони жителів кількох регіонів готуються до евакуації.

Як передає Укрінформ, про це з посиланням на Метеорологічне агентство Японії повідомляє Kyodo.

Рясні дощі порушили транспортне сполучення. Зокрема, були скасовані чи затримані рейси швидкісних поїздів у деяких центральних районах країни, в тому числі у Токіо.

Через підвищення рівня води в річках у префектурах Айчі та Шідзуока в центральній частині Японії оголосили найвищий рівень попередження й закликали жителів негайно вжити заходів для своєї безпеки.

Поліція повідомила про одного загиблого, чоловіка 60 років, якого в п’ятницю ввечері знайшли без ознак життя в майже заповненому водою автомобілі на затопленому полі.

Читайте також: Кількість загиблих в Італії від найсильнішої за останнє століття повені зросла до 13

У південній префектурі Вакаяма поліція і пожежники проводять рятувальні операції, розшукуючи людей, яких могло знести високою водою. Вже відомо про кількох постраждалих.

Влада центральних префектур Гіфу, Шідзуока, Айч та Міє рекомендувала тимчасово евакуюватися щонайменше 2 мільйонам людей з районів, яким загрожує найбільша небезпека.

Метеорологічне агентство повідомило про рекордну кількість опадів у префектурах Кочі та Айчі в центрі, де за шість годин їх випало від 240 до 291 міліметра.

Агентство попереджає, що в суботу сильні зливи триватимуть, і закликає бути пильними, зокрема щодо зсувів і розливу річок.

Читайте також: У Сомалі через повінь евакуювали майже 250 тисяч людей

Впродовж наступних 24 годин метеорологи прогнозують до 250 мм опадів у центральному регіоні Токай, 200 мм у Токіо та прилеглих префектурах, 150 мм у західному регіоні Сікоку й ланцюзі островів Ізу на південь від Токіо.

Як повідомляв Укрінформ, потужний штормовий фронт накрив три західні префектури Японії. Зливи загрожують масштабними повенями і сходженням селевих потоків.

Фото: Kyodo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-