Приватна команда астронавтів успішно повернулася з Міжнародної космічної станції

Приватна команда астронавтів успішно повернулася з Міжнародної космічної станції

Відео
Укрінформ
Приватний екіпаж астронавтів у складі двох американців і двох саудівців благополучно приземлився біля берегів Флориди, завершивши восьмиденну дослідницьку місію на борту Міжнародної космічної станції (МКС).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Капсула SpaceX Crew Dragon спустилася з парашутом у Мексиканську затоку біля узбережжя Панама-Сіті, штат Флорида, після 12-годинного польоту з МКС і входження в атмосферу Землі.

Приземлення транслювалося в прямому ефірі спільною веб-трансляцією SpaceX і компанії Axiom Space, яка організувала місію.

Це було завершенням другої місії космічної станції, організованої, оснащеної і підготовленої повністю за приватний кошт компанією Axiom, 7-річним підприємством з Х'юстона, очолюваним колишнім керівником програми МКС NASA.

Читайте також: Астронавти NASA встановлять нові сонячні панелі на МКС

"Це була феноменальна подорож. Нам дуже сподобалося", - повідомила очільниця екіпажу, астронавтка NASA у відставці Пеггі Вітсон диспетчерам місії через кілька хвилин після приземлення.

Як повідомляв Укрінформ, компанія SpaceX відправила зі штату Флорида на Міжнародну космічну станцію туристів. Космічний корабель Crew Dragon із екіпажем зістикувався з Міжнародною космічною станцією (МКС) 22 травня.

Фото: Twitter/SpaceX

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-