Загарбники під виглядом «евакуації» можуть мобілізувати жителів окупованих територій – ЦНС

Загарбники під виглядом «евакуації» можуть мобілізувати жителів окупованих територій – ЦНС

Укрінформ
російські загарбники хочуть використати так звані "евакуації" для мобілізації мешканців окупованих територій України.

Про це передає Укрінформ із посиланням на Центр національного спротиву.

За даними Центру в уряді рф обговорюють зміни до постанови “Про порядок евакуації населення, матеріальних та культурних цінностей в безпечні райони”.

"Одне з питань до обговорення – це процес евакуації військовозобов’язаних чоловіків. Зокрема окупанти хочуть фільтрувати населення на тимчасово окупованих територіях під час так званих евакуацій. І чоловіків хочуть вивозити до окремих таборів, де  їх передадуть в підпорядкування військкоматів", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Через оголошену росіянами евакуацію на Чонгарі утворився величезний затор

Сама постанова стосується й територій рф. Відтак, ймовірно, росіяни планують протестувати даний процес на ТОТ України з подальшим застосуванням на території рф. 

Нагадаємо: росіяни навмисно ініціюють гуманітарні кризи на ТОТ закриваючи лікарні та аптеки, аби зробити після цього життя місцевих нестерпним. Водночас жителів ідеологічно прокачують щодо контрнаступу ЗСУ й “подальших руйнувань та репресій”.

Читайте також: росіяни на Запоріжжі організовують «евакуацію» до Бердянська, дітей хочуть вивезти примусово – Федоров

Натомість мешканцям пропонують виїхати, й обіцяють грошову компенсацію. Насправді ж росіяни мають на меті змінити демографічний склад населення та створюють пропагандистську картинку про “тікаючих” від України жителів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-