Зниклими безвісти вважають понад 7 тисяч українських військових - Котенко

Зниклими безвісти вважають понад 7 тисяч українських військових - Котенко

Єдині новини
Укрінформ
Понад сім тисяч українських військових вважаються зниклими безвісти.

Про це в ефірі телемарафону “Єдині новини” сказав Уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Олег Котенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Цифра така дійсно є, вона чуть-чуть більша семи тисяч, і ми розраховуємо на те, що ті люди, яких ми розшукуємо як безвісти зниклі, вони все ж полонені. Я думаю, що цей відсоток набагато більше по безвісти зниклим, він десь 60-65 % - це вже така є статистика в нас. Це живі люди, які знаходяться в полоні. Інші, на жаль, це загиблі”, - сказав Котенко, відповідаючи на запитання, скільки українських військових зараз вважаються зниклими безвісти.

Відео: телемарафон "Єдині новини"

За його словами, завдяки тому, що ми дуже багато звільняємо полонених, з ними проводяться бесіди, і вони розповідають, де були, скільки там бачили людей. "Плюс-мінус, ми знаємо ті місця, де їх утримують - як у російській федерації, так і на окупованих територіях, маю на увазі Луганську і Донецьку область", - додав Котенко.

“Є розуміння, скільки в нас полонених”, - сказав Уповноважений.

Читайте також: Зниклі безвісти також залучені у процеси обміну полоненими – Координаційний штаб

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський повідомив, що від 24 лютого 2022 року Україна повернула з російського полону 2 235 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-