США не заперечують проти передачі Україні бойових літаків іншими країнами - Білий дім

США не заперечують проти передачі Україні бойових літаків іншими країнами - Білий дім

Укрінформ
Рішення будь-якої країни передати Україні бойові літаки є суверенним, і Сполучені Штати не заперечують проти таких ініціатив.

Про це заявив під час онлайн-брифінгу координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі, передає кореспондент Укрінформу.

«Це – суверенні рішення, які мають приймати країни»,- зауважив представник адміністрації Байдена, відповідаючи на запитання про наміри Польщі передати Україні МіГ-29.

Читайте також: У Фінляндії обговорюють передачу Україні винищувачів

Він підкреслив, що американська сторона не тисне та не вмовляє нікого у питанні надання Україні військової допомоги. Натомість за його словами, відбувається координація на міжнародному рівні, у тому числі у форматі «Рамштайн».

«Якщо інша нація захоче передати Україні винищувачі, ми, безперечно, підтримали би це», - зауважив представник Білого дому.

Читайте також: Польща готова передати Україні невелику кількість літаків МіГ-29

Як повідомляв Укрінформ, прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив у вівторок, що Варшава може передати Україні винищувачі МіГ-29 упродовж найближчих чотирьох-шести тижнів.

Раніше президент РП Анджей Дуда висловив готовність передати Україні бойові літаки МіГ-29, які українські військові можуть одразу задіяти в бойових операціях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-