США не отримували офіційних повідомлень про готовність Німеччини відправити танки ЗСУ

США не отримували офіційних повідомлень про готовність Німеччини відправити танки ЗСУ

Укрінформ
Державний департамент США не підтвердив наявність офіційних підтверджень з боку німецької сторони про готовність ухвалити рішення, яке дозволило б відправку в Україну німецьких танків Leopard.

З відповідною заявою виступив у вівторок у Вашингтоні речник Держдепартаменту США Нед Прайс, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Я бачив різні повідомлення про це, і всі вказують на анонімних офіційних представників у німецькому уряді», - зазначив Прайс, коментуючи інформацію про готовність уряду ФРН дати «зелене світло» танкам для України.

Читайте також: США прокоментували інформацію про готовність Німеччини надати танки України

Він зауважив, що треба дати можливість владі в Берліні зробити відповідну офіційну заяву, коли вони будуть готові це зробити.

Водночас, телеканал CNN повідомив у вівторок, що Німеччина поки що формально не повідомила нікого про своє рішення по танках Leopard, у тому числі Польщу, яка раніше висловила готовність зробити такий крок.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок німецьке видання Spiegel із посиланням на свої джерела в уряді ФРН поінформувало, що Після місяців дебатів канцлер ФРН Олаф Шольц вирішив поставити в Україну бойові танки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-