США готують пакет допомоги Україні майже на $3 мільярди, в ньому будуть БМП Bradley – AP

США готують пакет допомоги Україні майже на $3 мільярди, в ньому будуть БМП Bradley – AP

Укрінформ
Адміністрація Байдена планує оголосити ближчим часом про виділення пакету оборонної допомоги Україні на кілька мільярдів доларів, який включатиме бойові машини піхоти Bradley.

Про це повідомляє в четвер американське інформагентство АР із посиланням на офіційних представників в адміністрації США, передає Укрінформ.

«Сполучені Штати виділять Україні майже $3 мільярди військової допомоги у великому пакеті, включно з десятками бойових машин Bradley»,- зазначається в повідомленні.

Очікується, що офіційно про це буле оголошено в п’ятницю.

Читайте також: У клубі «Рамштайн» вже більше країн, ніж у НАТО - Резніков

Як уточнили в американській адміністрації, в Україну буде поставлено озброєння на суму близько $2,85 мільярда, яке буде знято зі збереження в Міністерстві оборони США. Таким чином, це стане найбільшим у серії траншів оборонної підтримки з боку Сполучених Штатів для українських сил.

До пакету також увійдуть транспортери HUMVEES, мінно-стійкі транспортні засоби MRAP, а також велика кількість ракет та інших боєприпасів.

Читайте також: Лондон і Берлін адаптуватимуть підтримку України до потреб війни

Новий транш допомоги має на меті забезпечити ЗСУ якомога більшими можливостями впродовж зимових місяців, до початку очікуваного посилення бойових дій, зауважили в адміністрації США.

Як повідомлялося, бойові машини піхоти Bradley забезпечені середнім ступенем бронювання та використовуються для транспортування й вогневої підтримки особового складу на полі бою. БМП Bradley мають екіпаж з трьох людей та можуть перевозити різну кількість особового складу – в залежності від конфігурації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-