Байден і Макрон обіцяють Україні більше ППО й допомогу з енергетикою

Байден і Макрон обіцяють Україні більше ППО й допомогу з енергетикою

Заява
Укрінформ
Франція та США продовжать усіляко підтримувати України у війні із росією стільки, скільки знадобиться.

Про це йдеться у спільній заяві президентів США Джо Байдена та Франції Еммануеля Макрона, оприлюдненій за підсумками зустрічі двох лідерів. 

“Співрозмовники підтвердили продовження підтримки їх державами захисту Україною свого суверенітету й територіальної цілісності, в тому числі, шляхом надання політичної, безпекової, гуманітарної та економічної допомоги України стільки, скільки знадобиться”, - йдеться у документі.

Читайте також: США згуртовуватимуть світ навколо України стільки, скільки знадобиться – Нуланд

Зазначається, що ця допомога включатиме також “значні ресурси для підтримки стійкості українських цивільних протягом зими, в тому числі, пришвидшення доставки систем протиповітряної оборони й обладнання для відновлення енергосистеми України”. “Обидві держави також налаштовані й надалі надавати різноманітну пряму бюджетну допомогу Україні й закликати міжнародні фінансові установи нарощувати власну фінансову допомогу”, - наголошується у заяві.

Читайте також: Макрон виступає проти нав'язування Україні миру і збирається поговорити з путіним

Окрім цього Париж та Вашингтон пообіцяли “притягнути росію до відповідальності за широко задокументовані масові та воєнні злочини, вчинені як регулярними військовими формуванням, так і іншими угрупуванням, зокрема найманцями “вагнера” й іншими”.

Як відомо, президент Франції Еммануель Макрон сьогодні перебуває із офіційним візитом у Вашингтоні.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-