Президент Атлантичної Ради: Хочете миру для України - надсилайте зброю зараз

Президент Атлантичної Ради: Хочете миру для України - надсилайте зброю зараз

Укрінформ
Президент і головний виконавчий директор Атлантичної Ради (США) Фредерік Кемп закликав країни, які хочуть миру для України, надати їй необхідну зброю зараз.

Про це Кемп заявив під час онлайн-звернення до учасників Київського безпекового форуму, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Україна постала перед холодною і темною зимою, найважчою за всі 30 років незалежності від росії. Тепер ми маємо в цьому також підтримати Україну. Ми розуміємо, що треба надавати зброю більшої дальності. Я впевнений, що якби хтось вдерся до мого будинку, то я просто стріляв би в них. Це те, що робите ви для своєї країни, свого дому. Відтак ми маємо надавати більш потужну зброю, більше її, щоб Україна могла боротися з російською агресією якомога швидше та ефективніше. Якщо хочете миру для України, надсилайте зброю зараз», - сказав президент Атлантичної Ради.

Він додав, що Україна показала видатні здобутки на полі бою заради тривалого і стійкого миру в майбутньому.

«Саме тому росія посилює свої обстріли цивільної критичної інфраструктури і артилерійські обстріли українських мирних міст і сіл. Тому Україні потрібна інфраструктурна і фінансова підтримка, щоб допомогти їй пережити цю зиму», - зазначив Кемп.

Президент Атлантичної Ради також заявив, що західним країнам треба не надавати путіну можливість врятувати своє обличчя, а всіляко допомагати Україні вистояти під час цієї агресії.

«І чим швидше ми це зрозуміємо, тим швидше ми застосуємо більш жорсткі санкції і надамо Україні більш далекобійну і потужну зброю», - переконаний він.

Читайте також: Румунія в ОБСЄ: росія має негайно вивести війська з України

Як повідомлялося, за підсумками дводенної зустрічі Північноатлантичної ради на рівні міністрів закордонних справ 30 листопада держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Штати разом із союзниками по НАТО та партнерами по G7 мають намір нарощувати обсяги допомоги Україні, щоб позбавити путіна можливості тримати у заручниках решту світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-