Ірландія прийняла понад 65 тисяч вимушених переселенців з України

Ірландія прийняла понад 65 тисяч вимушених переселенців з України

Укрінформ
Понад 65 тис. українців знайшли притулок в Ірландії, рятуючись від російської агресії.

Про це заявив міністр у справах дітей, рівності, інвалідності, інтеграції та молоді Ірландії Родерік О’Горман на засіданні Ради міністрів ОБСЄ у польській Лодзі, передає кореспондент Укрінформу.

"Як міністр Ірландії у справах дітей, рівності, інвалідності, інтеграції та молоді, я на власні очі бачив труднощі, з якими стикаються понад 65 тис. громадян України, які були змушені втекти до Ірландії, рятуючись від війни в Україні. Я також був свідком їхньої неабиякої рішучості та цілеспрямованості перед жорстокими випробуваннями. Ірландія сьогодні, як і завжди, стоїть поруч з ними", - заявив урядовець.

Він наголосив, що неспровокованою агресією проти України росія порушила фундаментальні зобов'язання, викладені у Гельсінському заключному акті.

"Мільйони людей або втратили життя, або дістали поранення, або ж їхні домівки були зруйновані. Ми бачили повідомлення про широкомасштабне сексуальне та гендерне насильство, включаючи пов'язане з конфліктом сексуальне насильство, скоєне російськими військовими. Українські громадяни стикаються з відсутністю надійного доступу до води, тепла, електроенергії та інших базових послуг через атаки на інфраструктуру. Українські ядерні об'єкти також стали мішенню, що демонструє повну зневагу до ядерної безпеки", - заявив О’Горман.

Читайте також: Сенат Ірландії визнав Голодомор в Україні геноцидом

Він наголосив, що Ірландія "найрішучіше засуджує огидні напади росії". "Винні мають бути притягнуті до відповідальності", - сказав міністр.

Як повідомляв Укрінформ, у польському місті Лодзь у четвер розпочалося дводенне засідання Ради міністрів Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-