У Китаї археологи знайшли 1,5 тонни монет, яким понад тисячу років

У Китаї археологи знайшли 1,5 тонни монет, яким понад тисячу років

Укрінформ
У провінції Цзянсу на сході Китаю археологи виявили 1,5 тонни монет, що належать до часів правління династій Тан (618-907 рр.) і Сун (960-1279 рр.). 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Сіньхуа.

Скарб з монетами було знайдено у селищі Шуандунь. Це квадратна яма завдовжки 1,63 метра, завширшки 1,58 метра і глибиною 0,5 метра. Бронзові монети були акуратно укладені шарами і перев'язані солом'яними джгутами. Більшість із них датуються часом правління династії Сун.

Знайдені монети добре збереглися, і написи на більшості з них чіткі, що становить велику цінність для подальших досліджень.

Читайте також: У Китаї археологи знайшли понад тисячу стародавніх артефактів

За словами дослідників, у Стародавньому Китаї, щоб зберегти різні цінні речі, зокрема вироби з порцеляни, монети та металеві інструменти, їх часто закопували в землю.

Навколо скарбу з монетами також було виявлено 70 колодязів. Оскільки в той час скарб знаходився неподалік лінії фронту військ Сун, то, можливо, на цьому місці розташовувалася невелика казарма. Однак це припущення потребує подальшого вивчення.

Читайте також: У Чехії археологи виявили поховання періоду унетицької культури

Як повідомляв Укрінформ, китайські археологи виявили на півночі країни у провінції Хубей епітафію часів династії Сун (960-1279 рр.).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-