Туск запевняє, що вибори у Польщі не вплинуть на підтримку України

Туск запевняє, що вибори у Польщі не вплинуть на підтримку України

Укрінформ
Україна може розраховувати на абсолютну підтримку Польщі у боротьбі з російською агресією, і майбутні вибори нічого не змінять у цьому питанні.

Про це сказав президент Європейської Ради у 2014-2019 роках Дональд Туск у відеозверненні під час Київського безпекового форуму, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У нас будуть вибори. Я знаю, що путін та його адміністрація розраховують на те, що в Європі і уряди, і народи почнуть між собою сваритися, що з огляду на ціни на енергію, економічну кризу, втому від війни дійде до політичної дестабілізації», - зазначив він.

«Але можу вас запевнити, що ми, поляки, будемо надзвичайно послідовні у підтримці України. Так само й на міжнародній арені», - наголосив Туск.

Колишній президент Євроради висловив переконання, що він та нинішня влада у Польщі зроблять усе, щоб світ не втомився від цієї війни, щоб Захід, ЄС, усі сусіди весь час послідовно підтримували Україну.

Туск зазначив, що у Польщі чудово розуміють, що Україні «потрібна амуніція, а не оплески, потрібна сучасна зброя, всебічна підтримка: політична, логістична, фінансова і підтримка зброєю».

«Хочу вас запевнити, що на Польщу ви можете розраховувати незалежно від ситуації і аж до самої перемоги», - резюмував він.

Читайте також: Спроба нас посварити: У Варшаві відреагували на чутки про «приєднання західної України до Польщі»

Як повідомлялося, 1 грудня президент Польщі Анджей Дуда заявив, що звикання світу до злочинів і звірств росії означатиме перемогу «руского міра», на що не можна погоджуватися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-