У Копенгагені українська громада долучилася до вшанування жертв Голодомору

У Копенгагені українська громада долучилася до вшанування жертв Голодомору

Фото
Укрінформ
Українська громада Копенгагена спільно з колективом Посольства України в Данії та послом Михайлом Видойником вшанували жертв Голодомору 1932-1933 років в рамках 90-х роковин геноциду Українського народу.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Посольства.

З цією метою вони взяли участь у божественній літургії і панахиді в Церкві святого Ансгара Українського Душпастирства в Данії – УГКЦ.

У своєму зверненні до присутніх Михайло Видойник наголосив, що цього року вшанування пам'яті жертв сталінського режиму відбувається під час повномасштабної військової агресії Росії проти України та трагічні події російсько-української війни наочно показують, що дуже важлива жива пам'ять про жертв Голодоморів. 

«Москва знову застосовує проти українців геноцидні практики, адже росія в цій війні переслідує ту саму мету, що й під час Голодоморів – знищити українську ідентичність і націю», – додав посол.

Як повідомляв Укрінформ, Україна закликає світ визнати організований тоталітарним комуністичним режимом сталіна Голодомор 1932-1933 років геноцидом Українського народу. На сьогодні це зробили  22 держави.

Фото: Embassy of Ukraine to the Kingdom of Denmark / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-